lördag 18 september 2010

Val imorgon... gå och rösta!

Det kan väl inte ha undgått någon att det är val här i landet imorgon... Politik påverkar så oerhört mycket i vår vardag och är själva grunden för demokrati. Så oavsett hur spännande man tycker att det är med politik så tycker jag att det är en medborgerlig plikt att gå och rösta och åtminstone sätta sig in i de politiska partiernas program och ideologi tillräckligt mycket för att kunna rösta på det parti som kommer närmast sina egna åsikter och värderingar.

Som cyklist är jag lite mer intresserad av hur "cykelpolitiken" ser ut. Cykel påverkas inte bara som idrott utan som företeelse av vilken regering vi har, t.ex. elit-/tävlingscykling, möjligheterna att använda cykeln som pendlingsmedel och rekreationscykling. Roligt är att i princip alla partier är positiva till cykeln som redskap för att främja folkhälsan och klimatarbetet, men har lite olika åsikter om vilka cykelåtgärder som ger mest effekt. Cykeltidningen Kadens hade nyligen en genomgång av riksdagspartiernas cykelpolitik och är en bra källa för den som vill läsa på kring detta. De har även detta att läsa på sin hemsida.



Exempelvis sitter min kära mor i kommunstyrelsen i Uppsala och där har det precis blivit klart att Slotts (senap) gamla fabrikslokaler ska bli en ny hall för skateboard, inlines och BMX :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar