onsdag 8 juni 2011

Cool trend

Dagens mest intressanta artikel på cyclingnews.com (jag försöker tygla min ilska över idioten Riccó som tror sig fortfarande ha på en cykeltävling att göra) handlar om en trend som verkar vara på uppåtgående igen, kylterapi eller cryotheraypy. AG2R ska använda en lite ny metod för detta i samband med Tour de France och har redan börjat fuska lite med apparaten på Critérium du Dauphiné.

Den traditionella metoden för kylterapi i dessa sammanhang är s.k. isbad, där man sitter/ligger i ett kar med kallt vatten och ev. även is, i ungefär 15 minuter.



Dessa nya metoder går ut på att ha en strängare kyla, men under en kortare period, ca 3 minuter, antingen i en sådan "kylbastu" som på bilden nedan eller i en speciell kyldräkt som AG2R kommer att använda sig av.


Marathon runner Dathan Ritzenhein receiving cryotherapy on the Nike campus

2 kommentarer:

  1. Kan bara hålla med dig angående Riccó ... varför ändrade han sina framtidsplaner från att vilja bli Barista till att komma tillbaka.

    Angående kylmetoden, har ett svagt minne från ett HTC Colombia träningsläger där de (i feb) stod i en pool en kvart efter passet. C:a 2,5 år sedan.

    Just nu skulle jag behöva allt möjligt efter att varit ute på en tur som var strax över 100 km och tyvärr bonkade jag 17 km hemifrån. Gjorde amatörmissen och kökade bara en liten portion risotto Milanese och sedan en liten glass... som om det skulle räcka i 100 km i +29... vojne!

    SvaraRadera
  2. Jens Westergren14 juni 2011 kl. 23:21

    Snacka om att man inte vill ha punktering på duschkabinen med flytande kväve...

    SvaraRadera