torsdag 11 november 2010

Lägerhäng

Det är lite intressant att man kan samla en grupp människor, där de flesta aldrig träffats förut, på ett träningsläger och det ganska snart utvecklas gemensam humor. Skämt är ett av de bästa sätten att lära känna andra människor, det händer alltid lite lustiga grejer när man tränar ihop och saker som var roliga tillsammans med andra förut får nu en ny chans att vara "nygammalt" roligt med nya bekantskaper ute på träningspassen. Tack vare Kalle Bern har en humorfigur som var i ropet för några år sedan gjort en hejdundrande comeback här i Benicassim med massor av skratt som följd... Alejandro Fuentes Bergström:





Men vi har faktiskt inte bara legat inne på hotellrummen och tittat på YouTube-klipp medan solen gassat utanför balkongfönstret. Träningen har hittills innehållit två ca 3 timmar långa och medelhårda turer på cykeln med tuffare bålstyrkepass på kvällen, backintervaller, drygt 5 timmar långa bergsrundor, lite simning och naturligtvis även ett lätt återhämtningspass kombinerat med ett längre stopp för kaffe, glass och bakverk.

Imorgon är det dock "examensprov" då det är dags för det obligatoriska 7,7km långa bergstempot. Detta är en ganska idealisk backe att använda som måttstock på sin form och hur man utvecklats som cyklist om man kör den upprepade gånger över flera år. Det är kanske inget för en nybörjare men för lite mer erfarna cyklister tar backen mellan 20-30 minuter och har en lagom lutning hela vägen. Den kräver ingen specialträning för cykling uppför och ger en hyfsad bild av åkarens syreupptag och tröskelkapacitet (uthållighet).

Eftersom en av lägerdeltagarna är från USA pratar vi ofta engelska ute på träningspassen och vid måltiderna. Genom en felsägning har vi nu kommit på vad man säger om någon som är ruskigt bra på tempolopp "they're not time trialing they're time traveling", Fabian Cancellara är med andra ord en riktig "Marty McFly" :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar