tisdag 7 september 2010

Hockeykultur


Nu är vi på väg ner mot New York, där planet hem väntar på oss. Några flyger hem senare idag medan några (däribland jag) stannar till på torsdag för att hänga lite i "the big apple". Innan vi lämnade Kanada stannade vi för lunch. Där upptäckte jag nedanstående leksak... en ismaskin. Då vet man att hockey är religion, när barnen vill leka att de är ismaskinsskötare :-)

Vi halkade även in på en diskussion om betydelsen av att vara född tidigt på året för att lyckas inom idrott. Wengelin hade en bok där det fanns statistik på hur många i Tjeckiska hockeylandslaget som var födda i januari eller februari, det var i princip alla. Detta är ju ett ganska vanligt fenomen inom lagidrotter där många, som är födda sent på året och därmed ligger efter i den fysiska utvecklingen, slås ut i unga år i den hårda konkurrensen. Vi gjorde en liten vetenskaplig undersökning i resultatlistorna från årets MTV VM och konstaterade att det inte alls fanns samma trend där.

Posted by ShoZu

3 kommentarer:

  1. Någon är kraftigt avundsjuk, hockey är inte bara religion i Kanada utan även på Parkgatan i Vansbro...

    SvaraRadera
  2. Jag gillar att även Kanadickerna har hockey spelare på deras pengar!

    SvaraRadera
  3. King formerly known as Prince8 september 2010 kl. 18:55

    Kom att tänka på att dom faktiskt visade en cykel i bild på inslaget om Helena Ekholm, formerly known as Jonsson, då måste ju SCF blivit helt träskvåta i grenen !

    SvaraRadera