lördag 2 oktober 2010

VM-brons till Emma

Emma Johansson tog precis brons på linjeloppet efter en bra spurt, men vilken trängning Marianne Vos gjorde i spurten. Där snuvade hon nog Emma på ett VM-guld. Det är verkligen gränsfall om det borde varit en diskning på Vos. Nu blev det ju inte så och att bli uppgraderad till silver är å andra sidan en klen tröst i sammanhanget när det handlar om chansen till ett guld!

Dessutom hade nog blivit en 4-5:e plats för Emma om inte Marianne dragit igång en sån långspurt som gjorde att hon, Emma och Bronzini (hörs ju nästan på namnet vilken placering världsmästarinnan borde haft) kunde passera Cooke och Arndt på upploppet...

En annan insats som jag tycker är lite cool är Jeannie Longo-Ciprelli, som vid 52års ålder spurtar in som 12:a. Jag vet inte varför, men jag har någon märklig fascination av människor som lyckas inom elitidrott vid ovanligt hög ålder. Det kanske inger lite hopp om framtiden ;-)

Hur som helst är det bara att lyfta på hatten för Emma som återigen gör en riktigt bra insats på ett stort mästerskap!

4 kommentarer:

  1. Helt ok att tolka det så här. Det är så man skall se på det om man kan cykelsport. Det är många men. Skönt för Emma att ha detta mot Vos nästa säsong. Vos vet hur hon gjorde och får leva med det.
    Om 20år har de ju något att tala om Vos och Emma. c'est la vie
    Det är guldet som räknas. Och det fick ingen.

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  3. Det fanns några Italienare som blev väldigt glada... :-)

    SvaraRadera
  4. Men Roby, ni italienare har ju redan så många guldmedaljer i cykelsammanhang... vi vill också ha en ;-)

    SvaraRadera