lördag 14 maj 2011

Toppningsläger 2011

Nu är det en månad kvar till Vätternrundan och flera andra stora lopp som går under juni. För de flesta (formtoppning är dock en "konstform" med många individuella variationer) är en ganska viktig del av en formtoppning att träna som hårdast ca en månad innan vill vara i bästa tänkbara form.

Därför har vi (JoFre Sport) lagt vårt formtoppningsläger nu i mitten av maj. Ska man träna så mycket man orkar är det trevligast att göra det i bra väder och även om det oftast är helt ok väder här hemma i Sverige i maj så är det mer solsäkert i Spanien. Dessutom finns det en viktig poäng med att åka iväg för denna tuffa träningsperiod så att man inte har en massa vardagssysslor som tar fokus, utan bara kan koncentrera sig på att träna, äta och vila.

Idag kl 14:45 lyfter planet från Arlanda mot Valencia för en vecka med mycket och tuff träning för lägerdeltagarna. Jag själv kommer att cykla med en del, men även sitta i servicebilen bakom gruppen för att assistera med mat och dryck, hjälpa till vid ev. mekaniska problem och även köra pace ikapp med någon som kanske tappat klungan i någon backe. Vi kommer under veckan även ha seminarium om sittställning och formtoppning... och förstås en jäkla massa skoj, skratt och gott kaffe :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar