tisdag 13 oktober 2009

Äntligen en riktig frukost

Idag vaknade vi i Eugene, Oregon och fick äntligen avnjuta en vettig frukost...


Gårdagen bjöd på mycket bilåkning på kurviga bergsvägar bland gigantiska träd. Men jag börjar med dagen innan det.

Sista dagen i San Francisco var jag alltså ut på cykeltur i Marin County. Mötte upp Liza vid AT&T-stadium, där San Francisco Giants spelar och tog självfallet en espresso på SB innan gav oss iväg. Ganska snart råkade vi på en bekant till henne som hette Pablo som tog på sig rollen som turist guide åt mig. Helt ok cykeltur, men höjdpunkten var utan tvivel att när vi körde över Golden Gate bron på vägen hem hade "Blue Angels" flyguppvisning med passager max 50m över huvudet på oss. Jääääävligt coolt!

Personen som hjälpte oss ta en bild på alla tillsammans verkade inte ha hajat det där med skärpa...


Pablos cykel var förresten lite småfräck. En resecykel som man kan dela på mitten vid över- och underröret och därmed få ner i en vanlig resväska. Hans var dessutom utrustad med roliga detaljer som t.ex. Champagnekorkar som styrändspluggar :-)


Igår körde vi så upp genom norra Californien och lyckades ta oss ända upp till Eugene innan krafterna tog slut. Highway 101 är rätt kuperad och kurvig i de här trakterna så risken att drabbas av tröttet bakom ratten pga uttråkning är i princip obefintlig. Många sträckor är det som att spela nått bilspel, särskilt när det blivit mörkt :-)

Vi gjorde ett par stopp igår (bilder kommer ev. senare):
- Vid ett Redwoodträd som man kunde köra igenom med bilen
- Vid ett litet stup (kanske 30m), där vi bara låg och softade på kanten ett par timmar och kikade på utsikten
- Vid Fern Canyon norr om Orick, som vi fått rekommenderat och som uppfyllde alla förväntningar

3 kommentarer:

  1. kan inte du köpa hem sånadär flingor hem? jag vill prova sånna, det är ju typisk amerikansk frukost-fling-reklam-flingor :D
    //Ninni

    SvaraRadera
  2. Nämen var ni i Eugene? Det var där Lina var o pluggade ett år. Verkar vara en supermysig, liberal liten hippiestad!

    SvaraRadera
  3. Har också varit i Eugene och det var verkligen schysst. Mycket cyklister också. Skulle verkligen vilja åka tillbaka till Oregon som jag gillade skarpt./Peter

    SvaraRadera