lördag 17 oktober 2009

Borta och hemma

Idag drog Northwave CX-cup igång hemma och i år är första gången sedan cupen startade som jag inte ska köra någon deltävling. Cross är annars den roligaste tävlingsformen på cykel, när det är bra förhållanden vill säga, eftersom det är även den tråkigaste när det inte är bra före.

Eftersom vi är på resande fot i en månad så blir det även lite träning här på resan. Hade inte klarat av rent mentalt att vara utan den underbara känslan av fysisk ansträngning så länge. Hittills har det blivit två pass på gymmet (skaffat ett månadskort på 24h Fitness), två löpturer, en cykeltur och en omgång med min gamla elektriska muskelstimulator, som är en praktisk träningsform när man sitter i bilen flera timmar om dagen. Det är ju även bra med fri tillgång till en påse elektrolyter...


Idag ska vi styra kosan mot Yosemite. Förväntningarna är skyhöga eftersom i princip alla vi pratat med säger att det är en av de vackraste platserna på jorden. Efter gårdagens "naturreligösa" upplevelse vid Crater Lake så måste det verkligen vara något i hästväg för att toppa det!

Avslutningsvis några bilder från Seattle:

Av de platser vi hittills varit på kändes Seattle mest svensk. Inte nog med det, det kom fram en tjej och började prata svenska med oss när vi var på en tour av delar av "Gamla Seattle", som ligger begravt under det nya (de byggde över det efter att stan brann ner 1897). Hon pratade så bra svenska att jag naturligtvis antog att hon var svenska och frågade var hon kom ifrån. Minneapolis blev svaret. Jaha, hur länge har du bott där? Eh, jag är från USA, men jobbar som svenskalärare... Såg även denna svensk-touch i ett skyltfönster.


Vi besökte självklart huset där "ungdomsidolen" Kurt Cobain sköt sig själv den 5:e april 1994.


Även om vi inte har Starbuck's i Sverige så var det kul att besöka deras allra första kaffehak i Pike Place Market.


Space Needle var faktiskt lite av en besvikelse, trodde den skulle vara bra mycket större.

3 kommentarer:

  1. Det verkar grymt "där borta"!

    SvaraRadera
  2. Yosemite är grymt vackert. Hoppas ni får fint väder. Det kan vara lite lurt så här års så bli inte förvånad om ni får snö. :-)

    SvaraRadera
  3. Kurt Cobain vid liv.. Tänk vilken blomstrande plats jorden hade varit.

    SvaraRadera