måndag 21 september 2009

På plats

Duo Normand gick helt ok tycker jag. Det kändes klart bättre än på Chrono Champenois. Taktiken som vi kom överens om innan loppet följdes men med viss modifikation som kändes mest naturlig beroende på hur loppet utvecklade sig. Jens-Erik märkte att jag var starkast av oss efter ca en tredjedel av loppet. Rutinerad som han är bet han inte ihop och körde helt slut på sig långt innan mål bara för att vi prompt skulle dra exakt lika. Han lät mig ta det mesta under mitten av loppet så att han hade kvar i tanken till de sista 10-15km. Sista 10km körde vi riktigt bra och plockade bl.a. in 38 sek på de som blev 5:a, eftersom de var 36 sek före oss med milen kvar. Vi blev 4:a, 4 sek efter 3:e platsen och 17 sek efter 2:a platsen. Upp till seger var det dock en bra bit, närmare bestämt 2:36min.

Formen är alltså på plats!

Efter loppet igår brassade vi upp till Hof Ter Kammen i Oudenaarde, där vi i princip alltid bor när vi är i Belgien. Idag körde jag mitt längsta pass på en tempocykel. Hade bara den att tillgå så dagens 4 timmar långa distanspass blev alltså i tempoposition, vilket faktiskt kändes förvånansvärt bekvämt. Susade fram utmed kanalen, först ner till Tournai, sedan upp till Gent och så tillbaka till Oudenaarde. Fint väder tillråga på allt, inte alls det Belgien man är van vid. Efter tränignen bar det av till Zaventems flygplats för vidare transport ner till VM.

Nu är jag således på plats i Schweiz inför VM. "Schiit schöönt" som några skulle säga. Vi bor i Lugano ca 27km från Mendrisio.

Imorgon blir första turen på VM-banan. Det är 16,6km asfalt som jag verkligen ser fra emot att stifta bekantskap med...

2 kommentarer:

  1. Lycka till Fredrik!
    Vi bodde också i Lugano 1971 när jag körde VM där! På den tiden körde man bara lag-tempo ( på motorvägen mellan Melano-Chiasso förbi målet i Mendriso fram och tillbaka, 25 km x 4)och linje för amatörer. Samt linje för damer och proffs också.
    Roine

    SvaraRadera
  2. Lycka till och kom ihåg att öppna lugnt! ;-))

    SvaraRadera