torsdag 19 februari 2009

Jag ångrar mig

Har just kört 6x8min MT (se toppfysiks forum för utförligare beskrivning) med lite tramptekniksträning före och efter. Under passet har jag kommit fram till att jag egentligen inte alls tycker särskilt synd om cykelsporten när det gäller att media alltid vinklar det mot doping om det går... Som man bäddar får man ligga!

Tack så mycket, Stephan Schumacher, Bernard Kohl, Emanuelle Sella, Moises Duenas, Ricardo Ricco, Leonardo Piepoli, Peter Riis Andersen, Manuel Beltran, Michael Rasmussen, Alessandro Petacchi, Eddy Mazzoleni, Vladimir Gusev, Alexander Vinokourov, Andrei Kashechkin, Iban Mayo, Patrick Sinkewitz, Mattias Kessler, Sergiy Gonchar, Johan Museuw, Aitor Gonzalez, Jörg Jachke, Michele Scarponi, Ivan Basso, Jan Ulrich, Oscar Sevilla, Fransisco Mancebo, Tyler Hamilton, Santiago Botero, Floyd Landis, Roberto Heras, Inigo Landaluze, Danilo Hondo, Dario Frigo, Marc Lotz, Erwin Bakker, David Miller, Filip Meirhaeghe, Raimondas Rumsas, Dave Bruylandts, Niklas Axelsson, Marco Pantani, Laurent Dufaux, Laurent Brochard, Richard Virenque, Rodolfo Massi och alla ni andra. Hur svårt kan det vara att bara acceptera de fysiska förutsättningar man har blivit tilldelad och satsa på att bli så bra man själv kan med sina förutsättningar? Jävla nollor!

8 kommentarer:

  1. Hallå Fredrik,

    Självklart har du rätt i det du skriver, men vad som är synd är att hade du gjort en liknande tabell för friidrottare eller skidåkare hade listan varit äääännnnnuuu längre, och det är det som är trist med media, att cykling kan inte nämnas utan att doping skall komma upp, det är ju ingen som rapporterar om Kallur & Co och säger "Fast allt motparter är väl dopade" eller?

    Í sista nr av Procykling var det lite skriverier om doping, och man får hoppas att nu är det nog, sparka de som dopar sig åt h-vete, visa alla att sporten tar krafttag mot sådant ofog.

    Mvh
    Fritz

    SvaraRadera
  2. Nä, visst skidåkning (och skidskytte) är knappast fläckfri, men cykel och friidrott (av de individuella idrotterna) står nog i en klass för sig... Båda idrotterna har ju mer eller mindre varit en enda stor ORGIE i doping de senaste 10-15 åren.

    SvaraRadera
  3. Hmm men jag tror nog att cykling ändå är värst, läste i en sportårskrönika från 1968 (mitt födelseår) och i dessa redovisade de alla sporter som fanns att nämna och då stod det bl.a. om cykel "Proffscyklingen har stora problem med doping" iofs året efter Simpson kolat fullproppad med amfetamin någon kilometer från toppen av Mont Ventoux, dock är det sorgligt att doping måste nämnas i samband med doping, friidrotten nämns inte samma utsträckning, skidor börjar få sina fiskar varma.

    Mvh
    Fritz

    SvaraRadera
  4. Det jag tycker är rätt tragiskt är att trots att det är en rätt gedigen lista med cyklister du har kommit på så är det inga okända namn, idel storåkare och välkända cyklister. Sånt gör ju att det märks desto mer i omvärlden också, när alla stora idoler visar sig vara dopad.

    Själv vågar jag inte ha en Proffs-favorit längre och stå för det.

    SvaraRadera
  5. Sen kan man ju göra som vissa proffsligor i Nordamerika (ingen nämnd...) och mer eller mindre skaffa sig immunitet mot dopingtester för att man ska ställa upp och skicka sina spelare till OS. De sporter som testar många, kniper många- mer komplicerat än så är det inte...

    SvaraRadera
  6. beträffande friidrott kan man ju konstatera att man inom friidrotten ännu inte har infört gränsvärden för hur höga blodvärden man får tävla med. vidare så undrar jag hur många out of competition test som görs i Atlasbergen, el. uppe i bergen i Etiopien och Kenya.

    SvaraRadera
  7. Lägg till idolerna(..) Mercxcxcx och Coppi på den listan. Eller nej just det då var det ok. Eller nä det var det ju inte... men det har gått så många år så det är tydligen ok ändå.. eller nåt eller Not.

    SvaraRadera