lördag 15 januari 2011

Enkel matematik

4x4 minuter är en annan het intervallform för tillfället. Undrar om Deadmau5 tänkte på syreupptagsträning när han skrev låten "4x4=12"? Musiken gör sig ganska bra i samband med den typen av träning... men när man utsätter sig själv för sånt önskar man verkligen inte att träningseffekten följer hans matematiska uträkning ;-)

2 kommentarer:

  1. Tjena Fredrik! Efter att ha läst det du skrivit och andras reaktioner har jag funderat på varför det går "mode" i träning. Min teori är att det är samma drift som när det gäller bantning. Vi söker alla efter genvägen som gör att vi med minimal ansträngning uppnår fantastiska resultat. De flesta är ärliga och gör det utan fusk (doping), några vill ha framgång till vilket pris som helst och drar sig inte för att fuska. Ge mig nu det ultimata passet som gör att gubbkroppen blir starkare än någonsin!

    SvaraRadera
  2. Hej Fredrik

    Har läst mycke träning och kommit fram till även genom egna erfarenheter om att för att bli bättre måste man göra det som gör ont. Att på något sätt försöka hitta sätt som gör att man inte fokucerar och lär sig hantera smärtan gör att förbättringen inte infinner sig.

    CX är ett bra tillfälle att hitta sina svagheter för att sedan träna på det man behöver. Jag vet att många av MTB åkarna ser sesongen som ett sätt att få de intensiva passen. 40 eller 60 minuter på syratröskeln är inte lätt att uppnå. Sedan möter man cyklister från andra disipliner och kan utbyta erfarenheter. Cykel är inte en enkel sport, de bästa cyklisterna har funnit inspiration i flera av disiplinerna. Detta gäller även sveriges bästa.
    Åsa

    SvaraRadera