lördag 14 mars 2009

Dagen efter

Fick en dansk tävlingslicens igår. Den ser ju minst sagt proffsigare ut än de papperslappar man får av svenska cykelförbundet. Danskarna klagar på att deras förbund inte gör tillräckligt mycket för sporten. Det är nog svårt för dem att sätta sig in i hur illa det kan vara när de kommer från ett land med ProTour-laget Saxo Bank, fem Continentallag, ett Hors Categorie etapplopp (strax under ProTour), massvis med 1.2-tävlingar, 6-dagarstävlingar och världscuptävlingar på velodrom och ett förbund som tills för ett par månader sen hade en anställd tränare som av väldigt många anses vara världens bästa cykeltränare (Heiko har nu värvats av det extremt rika och hårdsatsande Brittiska Cykelförbundet). Däremot är de nog lite väl optimistiska om de tror att jag ska gå runt och säga att jag är av dansk nationalitet!
Vi har även fått lagets alla SRM skickade ner hit. Det kom en låda med 18 system och med tanke på att varje kostar 3600€ så får man väl säga att det var en rätt dyr låda.
Idag är det vilodag och vi passade därför på att gå ut igår kväll. Nöjesutbudet i Magaluf är väl rätt välkänt. Det är få saker som utstrålar "klass" så mycket som en skylt som denna utanför...
Angående Saxo Bank så verkar de ha varit på läger här en hel del...
Jag vågade inte gå in och undersöka vad en "Mugg med tuppsvans" var för något.
För min del ska dagen innehålla ett återhämtningspass med jogging och simning, en intervju med danska TV2 samt lite "toppfysikande".

3 kommentarer:

  1. Snacka om glädjemätare, när samtliga vevpartier är grundkalibrerade på över 2000W
    :-)Det står ju på kartongerna...

    SvaraRadera
  2. Den som gjorde skylten till Club 21 måste vara något dyslektisk. Du får upplysa dom att du stavar ditt namn Fredrik inte Freedrink. Nå'n djävla ordning får det väl vara även i Magaluf!

    SvaraRadera
  3. Sony Freedrink Ericsson? Kärt barn har många namn.

    SvaraRadera