tisdag 31 mars 2009

Ronde van Vlaanderen

Våren ligger inte bara och lurar här i Belgien utan är väl installerad och fullt operationell. Klarblå himmel, sol och nästan 15 grader. Mycket mycket märkligt. Vi har problem att hitta när vi är ute och kör bil eftersom man ju är van att se landet i regn, sot-dis, lera och med döda djur som vägmärken...

Jag och Steve var igår ut på en liten "road trip". Vi besökte bl.a. pöjkarna i Team Cykelcity som bor på en camping i Geraardsbergen. Därefter var vi in till Gent och käkade Thai (ja, jag svettades något våldsamt som vanligt) och gick på bio. Vi såg The International. Handlar om storbanker som bandit, vilket ju är aktuellt i dagens finanskris. Den hade dessutom en dansk som ärkeskurk. Den får 3 kullerstenar av 5 möjliga!



Årets idrottsliga begivenhet Ronde van Vlaanderen går nu på söndag. Det märks på många sätt!

På bion så visade de en reklamfilm för De Ronde. Den visade folk som klädde upp sig på söndagsmanér och sen stod uppställda utmed kullerstensbackar med en gigantisk ölsejdel i ena handen.

På restaurangen frågade paret vid bordet bredvid oss om vi var idrottare (vi hade ju likadana hoodies med sponsortryck på) och vilken sport vi höll på med. När de fick veta att vi var cyklister påbörjades genast en livlig diskussion om mountainbike vs. landsväg, olika lopp samt om cyklister från olika tideror (böjer man ordet era på det viset?). Det visade sig att hennes pappa var god vän med den gamla storcyklisten Rik van Looy. Coolt, ungefär som att springa på en polare till Sixten Jernberg hemma!

Som sagt, på söndag står Belgien stilla :-)


När man ser detta videoklipp kan man tro att det är ett gäng motionärer som är ute och fincyklar. Men nej, det är de bästa endagscyklisterna i världen som måste kliva av... då hajar man hur jobbigt det är :-)

2 kommentarer:

  1. Tidsera heter det....jag är hemma från Mallis med rejäl cykelbränna och ömma muskler. Men nej jag matchade inte dig uppför Piggen ;-) Kör hårt på nästa race!

    SvaraRadera
  2. Tidseror känns lite bättre än tideror. Men bara för att det känns bättre behöver det inte vara rätt. Får ringa Horace.

    SvaraRadera