måndag 20 juli 2009

En fantastisk framgång för svensk cykelsport...

... äntligen har en svensk tagit en plats i det danska landslaget ;-)


Loppet l'Etoile d'Or var inte öppet för utländska continentallag och vi var istället anmälda som danska landslaget.

Helgens (och idag måndag) tre lopp har varit minst sagt framgångsrik för laget. I lördags (GP Cristal Energie) vann Martin med Troels på 3:e plats och jag som 6:a. Igår (Trophée des Champions) dominerade vi loppet men dabbade oss lite i spurtuppdraget på slutet och Martin blev "bara" 3:a. Idag vann Troels, Martin var 5:a och jag 8:a. Formen verkar hyfsad inför Post Danmark Rundt som börjar på onsdag nästa vecka :-)

Tråkigare är däremot att det dog en person under Tour de Liège idag. Team Cykelcity kör där nere och jag fick besked om det av "Otto". Kvastbilen hade tydligen en släpvagn som lossnade och åkte in bland en massa åskådare. Obehagligt! Innan vi startade vårt lopp idag hade vi en tyst minut för kvinnan som dog under Tour de France här om dagen när en polismotorcykel vurpade in bland åskådare. Det var för övigt en motorcykel som vurpade under vårt lopp i lördags också, men lyckligtvis med mer komisk utgång (vi var tvungna att cykla runt den).

Dessa tråkiga händelser gör att det känns som om det är dags att börja tänka till lite kring trafikklimatet som råder kring cykeltävlingar. Jag tänker naturligtvis inte på cyklisterna själva, utan på den karavan med bilar och motorcyklar som följer med under loppen. Många fordon blir det. Det kan vara över 30 lag som alla har en servicebil, ett gäng kommisarier, fotografer och funktionärer som ska åka i förväg och visa vägen eller varna för refuger och dylikt. Många av dessa fordon ska dessutom fram genom klungan regelbundet, vilket ofta blir kaotiskt på smala kurviga vägar samtidigt som alla cyklister vill ta sig fram.

Så här såg vår service bil ut efter söndagens lopp när vi hade karavanplats #34 av 36 lag.


Helgens "snackis" i laget var annars att vår sportdirektör Jesper börjat dejta någon känd dansk f.d. porrskådespelerska som heter Katja K...

1 kommentar:

  1. Bättre med en bucklig bil än en bucklig skalle...cyklar Katja?

    SvaraRadera