torsdag 30 juli 2009

PDR Dag 2

Det förutspådda domedagsvädret uteblev som tur var på dagens etapp. Vädergudarna började dock planenligt med skyfall, åska och kantvind i starten, men kom sen av sig någonstans på väg mot målet i Århus.

För min del kunde etappen slutat redan efter 1km eftersom blixtlåset till min regnjacka fastnade precis som starten gick och jag kom iväg ca 50m efter sista man. Var tvungen att "andas med munnen" de första kilometrarna för att täppa den luckan, eftersom Cervelo satte fart direkt från start.

Med en ständigt hotande kantvind blev det aldrig riktigt lugnt och skönt någon gång idag, trots en lagom utbrytning som kom iväg efter ca 50km. Roligt var att min lagkamrat Thomas Riber-Sellebjerg satt med där, spurtade bra på bergsprisen och tog över bergströjan :-)

Med 50km till mål blev det fart i ett kantvindsparti, klungan sprack och sen var det bara att stå på in mot slutvarven. Självklart var det Saxo Bank som fick ta det allra största ansvaret i täten, men vi och Cervelo arbetade en del också eftersom vi fått med många, men framförallt "rätt" åkare.

Väl inne på slutvarven blev det en del hel attacker. Märkligt nog var ledartröjan, Matti Breschel, den första att attackera direkt när vi kom in på slutvarven. Rena rama självmordsuppgiften, men han sägs ju vara minst lika hetlevrad som sin far, d.v.s. vår sportdirektör Tom, och då kan det ju vara så att han bara fick ett av släktens karaktäristiska frispel :-)

Nå väl, Saxo Banks Nikki Sörensen var den enda som lyckades komma loss och vann några sekunder före resten av den 31 man stora gruppen, där jag kastade in cykeln på 26:e plats. Nyss nämnda Matti vann spurten och man får säga att han är helt överjävligt stark, verkar inte som om VM-bronset ifjol var någon tillfällighet för honom...

Ligger nu 21:a sammanlagt, precis 30 sek efter. Imorgon är det den klart hårdaste etappen, med ett helt vansinningt backigt slutvarv som ska köras fyra gånger. Det är imorgon och lördagens tempo som avgör sammandraget och än så länge är en top 5 placering inom räckhåll!

Såg ett mycket säkert tecken på att det blåser motvind idag. Lätt utför, Saxo Bank ligger och kör och hastighetsmätaren står på 28km/h...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar