onsdag 8 juli 2009

Valpartij

Jag släppte lös min inneboende junior idag på Köbenhavns gator. Det skulle visa sig ödesdigert.

Det blev lite lekstuga sista kilometrarna av dagens tur som skulle avslutas på lagets kontor ute i förorten Glostrup. Jag och Thomas "Selle" Sellebjerg kastade oss in bakom en moped som körde om oss och hoppades på lite bra draghjälp. Dessvärre hade inte damen på mopeden koll på oss bakom eftersom hon plötsligt tvärbromsar. Selle kör in i mopeden, jag kör in i Selle och flyger som en vante över styret. Überfiasko!

Vet inte ens om hon på moppen fattade vad som hände, för hon körde bara vidare (jag hoppas hon inte gjorde det för att jävlas). Jag klarade mig under omständigheterna rätt bra, med mest skrap-/brännsår. Det kunde dock ha gått betydligt värre om jag inte haft hjälm på mig, eftersom det var ett ordentligt jack i den efter någonting hårt och vasst. Hjälmen ligger nu i soporna och det där jacket hade varit rätt tråkigt att ha i tinningen istället.

Jag sa efteråt att "det var tur att jag hade hjälm". Men det är faktiskt inte tur. Jag har alltid hjälm, ett medvetet val. Å andra sidan så sa jag att det var otur att jag vurpade. Det var det inte heller, hon körde nervöst och ryckigt hela tiden och jag borde ha förstått att hon kunde göra någon märklig manöver...

Imorgon ska jag meka med min bil (bäst att passa på när man är i Uppsala och kan få handledning av pappa) som fick ett par 2:or på besiktningen och på kvällen är det middag med "kompisar från förr".

4 kommentarer:

  1. Cool, jag viker inte ner mig utan åker helt enkelt till OK gör det själv=)

    SvaraRadera
  2. Hände mig förra veckan, rakt ner i asfalten. Ramen sprack och jag skrapa upp det mesta på cykeln mig själv, det enda som klara sig var hjälmen!!!!

    SvaraRadera
  3. Det var alltså därför du tog dig för pannan så många gånger igår när du försökte förklara det med att det var mina kommentarer om bars och sportdryck.. Snygg bortförklaring, men nu har jag fått det verkliga svaret ;)

    SvaraRadera
  4. Hon gjorde det ju med flit, vill väl inte ha några unga starka killar hängandes efter sig;)

    SvaraRadera