onsdag 27 januari 2010

Utförsäljning

Fick sms från en kamrat i Holland i morse:

Hey man! Thanks for selling us SAAB, let me know when ABBA is for sale ;-)

Jag svarade undrande om det var musikgruppen ABBA...


... eller dom som säljer sill?


Det ena är ju ett kap, det andra, nja :-)

6 kommentarer:

  1. Haha! otroligt lyxigt med alu folie! bara det höjer väl priset ordentligt!

    // Martin

    SvaraRadera
  2. ...har Björn en liten cykelbränna...?

    Mvh
    Andreas

    SvaraRadera
  3. Hej Fredrik!
    Har precis börjat läsa din blogg. Du är tydligen en auktoritet på området "att få en kropp i topptrim" enligt en bekant.

    Vore kul om du har någon kommentar till ett blogginlägg om idrottsskador som jag skrivit. Vill ju inte helt felinformera mina läsare.

    Gillar det jag läst hittills! :)

    SvaraRadera
  4. Vore intressant om du skrev en kommentar till kommentaren ovan!

    SvaraRadera
  5. Sverker>>> Trist att du har skadeproblem men roligt att du är engagerad :-)

    Kikade på ditt senaste blogginlägg...

    Rörlighetsträning (stretching är väl ett vanligt ord för detta även om det egentligen bara beskriver en form) kan utföras på många olika sätt (t.ex. passiv, aktiv, dynamisk eller statisk) som passar olika bra vid olika tillfällen. Den du nämner är väl en "grundvariant" och bra för "trivselstretching", har du behov av att öka din rörlighet i en specifik muskel kan även s.k. PNF-metoder vara bra. I samband med uppvärmning är oftast inte målet att förlänga musklerna utan att förbereda dem för att hastiga rörelser ut mot ändlägena och då kan mycket väl studsande tänjningar (s.k. ballistisk rörlighet) vara bra.

    Den mentala delen av en skada är mycket viktig. Kanske inte så mycket för läkningen men för den skadades mentala hälsa och välbefinnande. Det är få saker som är så frustrerande för en ambitiös idrottare. Tyvärr måste man nästan alltid vara bereddd på att det kommer ta längre tid än man tror, vill och hoppas, men som tur är förlorar kroppen oftast mycket mindre prestationsförmåga och det som gått förlorat kommer tillbaka snabbare än man tror :-)

    SvaraRadera
  6. Tack för ett bra svar Fredrik. :)

    Det där om förlorad prestationsförmåga stämmer bra med min egen erfarenhet, men det känns ju ändå som att man halkar längre och längre efter när alla "konkurrenter" tränar, men inte man själv.

    Det verkar stämma bra som en gemensam bekant sa, att du är den mest kunniga idrottare han träffat :)

    SvaraRadera