söndag 24 januari 2010

Jungfrutur

Sådär, nu är skidorna inkörda... första turen blev 3 timmar och 5 minuter (7x7,5 km) lång. Var lite halvsliten sista varvet och tekniken falerade rätt rejält. Appropå teknik, jag körde ett varv i princip helt utan stavar eftersom det utan tvekan är diagonalåkningen som är den tekniska akilleshälen för tillfället. Har glädjande nog fått klart bättre balans och tajming på de tre klassiska pass jag kört, men det är ju en bit kvar innan jag imponerar på någon med min teknik. Men det är förstås, folk kan tycka att den är imponerande dålig :-)

Lyckades även med konststycket att trilla hela fem gånger (två gånger ett av varven). Jag kommer för alltid bestämt hävda att det är p.g.a. att jag körde med pannlampan på svagaste skenet och inte riktigt såg var jag satte skidspetsarna. En av vurporna skedde naturligtvis vid parkeringen där det stod folk. De såg å andra sidan bara en pannlampa i mörkret som plötsligt dök ner i en snödriva.

En grundpreparering av skidorna är gjord, bara två kvar enligt instruktionerna. Bara fram med valladagboken och bocka av. Jävla materialsport!

1 kommentar:

  1. 17km/h i Snitt inte dåligt,vi ses vid starten//Stridsberg UCK

    SvaraRadera