lördag 5 juni 2010

Alice är populär

En annan cykelrelaterad blogg tipsar idag om en låt med de sköna elektropunkarna "Alice in Videoland". Alice är en populär tjej i musiksammanhang, bl.a. heter ju ett av grungemusiken mest framträdande band "Alice in Chains". De har varit några av mina absolut största favoriter genom åren, även om de inte snurrar lika ofta i mp3-spelaren nuförtiden. När vi var i Seattle i höstas besökte vi huset där Curt Cobain sköt sig själv och även sångaren i Alice in Chains, Layne Staley, gick ett ganska tragiskt öde till mötes. Han dog av en överdos i sitt hem, men påträffades först några veckor senare... då har man nog inte många polare kvar om ingen saknar en på två veckor :-(

Nåväl, bandet har nyss återförenats med en ny sångare och kommer till årets "Peace & Love" i Borlänge, då hoppas jag de spelar min favorit, "Would?":



Alice in Chains och Seattle känns även lite nostalgiskt som nybliven sambo. Filmen "Singles" behandlar kärlek och relationer för några "20-something" singlar i Seattle och soundtracket består av idel grungehjältar som Alice in Chains, Soundgarden, Pearl Jam, Smashing Pumkins, Screaming Trees, Mother Love Bone unt zo weiter :-)

3 kommentarer:

  1. Grymt inlägg, blev sugen på kika på Singles. Känns som det var några år sen man såg den. Kul att grungen lever.

    SvaraRadera
  2. Har du läst Anders Ljungbergs blogg kanske?

    http://andersljungberg.blogspot.com/2010/06/sparka-igang-lordagen.html

    SvaraRadera
  3. Singles! vilken klassisk rulle. /Rickard

    SvaraRadera