fredag 12 februari 2010

Tekniktips mottages tacksamt

Idag dristade jag mig att filma mig själv utförande diagonalåkning, stakning med frånskjut och stakning. Valde en lite lagom platt sträcka så att man kunde sträcka ut och försöka "åka stort" som det tjatas om. Vädret idag gjorde att dagens pass var rena rama vintersportspropagandan :-)

Nåväl, såhär ser det i alla fall ut. Tekniktips mottages tacksamt...







Syster Sjöström d.ä. dristade sig även att låta mig filma henne ;-)

5 kommentarer:

  1. Det ser bra ut! Min enda ödmjuka synpunkt är på stakningen där du går på mer med armarna än bålen. Armarna närmare kroppen (mer vinkel i armbågsleden) och jobba mer med bålen så blir det perfekt.
    Sen bara måste du ha kondomdräkt o vätskebälte med det visste du säkert redan..;)

    SvaraRadera
  2. Håller med Stefan komdomdräkt is the shit!

    SvaraRadera
  3. http://team-united-bakeries.no/teambakeries/Video/Diagonal

    Tyngden på framfoten, men inte ända ute i tårna, ned med axlarna och se till att stavisättningen är tillräckligt snabb är det _jag_ brukar tänka på. Men så är jag ingen expert heller.Hoppas dock videorna kan vara av nytta.

    SvaraRadera
  4. Det är lite tyskinspirerat. Diagonalen svår att säga något bestämt om då det är för lättåkt, men spontant vill jag se mer "fällkniv" i stakåkningen och mindre gung i knäna.

    SvaraRadera
  5. Diagonal: blir lite sittande med ganska mycket gung, försök att komma upp med höften och ha en rät linje genom hela kroppen som lutar lite lätt fram och som sagt avspänd i axelpartiet
    Stakning: Även här gäller det att komma upp med höften, tänk på att komma över stavarna så att du jobbar mer med de stora starka(?) ryggmusklerna. Blir idag alltför sittande. Tänk även på tyngdöverföringen, det är inte bara i nedförsbackar det går fortare att stå på hälen!

    SvaraRadera