tisdag 2 mars 2010

Angående det här med dubbelmoral

Jag skrev för någon dryg vecka sen om dubbelmoralen angående dopingmisstankar. Att "våra egna" alltid är rena om de lyckas, men andra nationer genast misstänkliggörs om de presterar bra. Jag tycker att det mer eller mindre liknar hets mot folkgrupp, med tanke på att det nästan alltid är idrottare från vissa nationer som drabbas av fördomarna. Visst vissa länder har ett befläckat förflutet. Men med den inställningen kan man bara titta i brottsstatistiken i Sverige och dra slutsatsen att vissa folkgrupper är kriminella. Känns inte helt politiskt korrekt eller fräscht för den delen heller, eller?

Nåväl, en som tröttnat på denna behandling är Justyna Kowaltczyk som irriterar sig på att norrmännen gärna anklagar henne för bloddoping men inte verkar bry sig i att Marit Björgen proppar sig full med stark astmamedicin.

Oavsett om Justyna Kowalczyk är bloddopad eller ej visade hon verkligen prov på "ett pannben i världsklass" när hon spurtvann 3-milen mot just Marit Björgen och den mentala inställningen är det väldigt tveksamt om man kan dopa sig till!

4 kommentarer:

  1. tränar man dessutom 1200timmar och kör "alla" wc-tävlingar hela vintern så blir man lite småimpad.
    Vilja och pannben, svar ja. Dopad? svar vet ej

    SvaraRadera
  2. Varför tävla på elitnivå i en uthållighetsidrott om man har astma? Varför finns ens möjligheten att få dispens för användande av dopingklassade läkemedel? "Jaså, är du sjuk? Tuff skit."

    SvaraRadera
  3. Ja det är lite tveksamt med tillåten medicinering, är man född med astma kan man få det åtgärdat med medicin för att kunna tävla med det bästa, är man född med svagt hjärta får man inte trycka epo för att kunna tävla med dom bästa

    SvaraRadera
  4. ..hänger inte med här...så om man har eller får astma så får man inte tävla...ska man då köra i parralympics istället? Har själv fått astma på äldre dar (35 år) och när jag inte tar min sprej så slemmar hela jävla luftrören ihop. Vist..jag kan strunta i att ta sprejen men då kvävs jag snart och kommer sist i stället för näst sist. Det är en jävla skillnad på att en människa som har en nedsättning som astma tar en medicin som hjälper en att tävla på samma villkor som en frisk människa än att ta ett medel som epo eller annabola.

    SvaraRadera