tisdag 16 mars 2010

Jobbiga grejer

Såg nyligen att Kacper Szczepaniak, som tillsammans med sin bror blev ertappade med EPO efter att de tidigare i vinter tagit guld och silver på U23 VM i cykelcross, försökte nyligen ta sitt liv. Det här med doping är obehagligt på så många sätt och hur mycket man än ogillar fusk måste man hela tiden tänka på människan bakom. En person som mår bra och bara är ett svin som försöker blåsa andra på medaljer blir inte så ledsen att den själv inte vill leva längre. Man inser verkligen att hela frågan om doping är rätt komplex...

4 kommentarer:

  1. Du menar att om någon blir ertappad med att fuska med skatten så måste man ta hänsyn till om denne är självmordsbenägen innan man väcker åtal?

    SvaraRadera
  2. Absolut inte, men kommentarer som den i länken nedan är ju inte direkt ovanliga när det gäller doping...

    http://www.expressen.se/sport/os2010/skidskytte/1.1881073/bjorn-ferry-doping-borde-ge-dodsstraff

    ... och det kanske är lite onödigt?

    SvaraRadera
  3. Mogen kommentar av Björn, om han nu inte är felciterad, vilket ju inte är omöjligt.

    En person som mår rakt igenom bra dopar sig nog inte heller tror jag. Men å andra sidan kanske den personen inte är elitidrottare heller. Tänkvärt tycker jag :)

    SvaraRadera
  4. Sverker, Björn menade självklart inte allvar (det är hans förmåga att häva ur sig såna här galenskaper som gör honom rolig att se i TV) och jag tog bara med länken som exempel på att jag tycker att många har lite väl kategoriska åsikter när det gäller just doping inom idrott!

    SvaraRadera