söndag 21 mars 2010

Hydrocefalus

Det är säkert inte lätt att vara expertkommentator vid sportsändningar på TV. Men med tanke på att deras jobb är att ha åsikter om andras prestationer så får de tåla att andra (läs vi som vill vara expertkommentatorer men inte visat oss bra nog) har åsikter om deras prestationer bakom mikrofånen.

Asså, Anders Blomquist säger konstiga saker hela tiden och verkar läsa TV-guiden istället för att följa loppen på sin monitor. Jag menar, kolla bara på detta, vad är det han säger egentligen?

Två av mina favoriter bland alla Blomquist-bloopers är:

- Under 5-milen på OS förklarade han att åkarna bär sportglasögon för att dölja sina ögon så att konkurrenterna inte ska se hur trötta de är. Just precis, det är utan tvekan det viktigaste argumentet för ett par schyssta brillor på näsan!

- Idag sa han att Petter Northugg är så bra tack vare "sin enorma skalle". Hade inte lagt märke till att vinterns skidkung led av "vattenskalle", men nu när han säger det så...

Nåja, jag är väl mest bara avundsjuk på hans jobb som expertkommentator och att han vunnit Vasaloppet.



En person med cykelanknytning nämns i ovanstående videoklipp. Den som först anger vem i kommentarsfältet skickar jag en refillpåse Enervit sportdryck och flaska till (glöm inte att skriva din adress).

7 kommentarer:

  1. Tony Pölder!
    Yes. Ja. Tjoho!

    Läckrast var den helrosa dräkten...

    Vi kan ses någon dag för den där påsen.. :)

    SvaraRadera
  2. Nämen va i...?! När jag sitter och trasslar med den omöjliga bokstavsverifieringen så hinner Öijer före och sopar hem godispåsen. Så jäkla typiskt.

    Blir tangentbordsträning för mig - i natt!

    /Björn

    SvaraRadera
  3. Grattis Henke!

    Björn, idrott är hårt och skoningslöst ;-)

    SvaraRadera
  4. Du har rätt, det är en tjatig företeelse bland sportkommentatorer, att för jämnan prata om de enorma vinnarskallarna och deras betydelse. Självklart spelar det mentala en roll, men det är knappast tack vare hans enorma vinnarskalle som Northug spurtar ner sina motståndare varje gång.
    Hellners vinnarskalle är lika enorm som Petters, men av någon mystisk anledning är han ändå chanslös i en spurt mot norrmannen.
    Det är inte alltid expertkommentatorerna lever upp till sitt kommentatorsprefix.

    SvaraRadera
  5. Jag tror att Northug med all säkerhet vunnit en del spurter på mental överlägsenhet, då han egentligen varit rätt slut. Alla som sysslat med lagidrott vet vad en riktigt kvalitativ psykning kan göra för att knäcka en egentligen piggare motståndare...Yo mama!

    SvaraRadera
  6. Ja det kvittar hur vältränad man är om man längtar hem till soffan och en gosig filt när spurten går :-)
    /Kalle

    SvaraRadera