tisdag 30 mars 2010

Reality check

För många är det spännande att åka utomlands för att ägna sig åt idrott, men om man har kört belgiska Kermis-lopp på våren förut vet man vad som väntar. Regn, kantvind, dåliga vägar och hundratals svinbra cyklister. Även om man tränat bra hela vintern och är väl förbredd kan det bli en riktig kalldusch.

Efter en vinter utan ett enda distanspass och med tre veckor i Thailand i månadsskiftet januari/februari åkte Mattias idag ner till Belgien för att inleda tävlingssäsongen med Örebro CK's elitlag. Igår ringde han lagledaren för att försöka ta sig ur resan på något sätt. Man kan misstänka att det varit en obehaglig insikt att det faktiskt är dags att börja packa väskan och dra iväg. Observera den uppgivna rösten, det håglösa kroppsspråket och de många desperata försöken att slingra sig ur detta :-)

Idrott kan vara skoningslöst!



Å andra sidan var det sista han sa innan han drog att målet är att komma runt en enda tävling där nere. Lyckas han med det, kan det mycket väl bli "skrattar bäst som skrattar sist" eftersom då blir han jobbig att bli av med för den svenska elitklungan och väl i en spurt är det kanske tre man i Sverige som ens har en chans att spurta ner honom...

11 kommentarer:

  1. Haha ja det är inte lätt ibland..:-D

    SvaraRadera
  2. Trötta cyklister!!!

    SvaraRadera
  3. Jens Westergren30 mars 2010 kl. 20:53

    Vi får hoppas detta är den vinnande melodin... de flesta andra åker ner taggade till tusen, i kanonslag och blir ändå förnedrade och återhämtar sig inte på hela säsongen. Så antingen blir detta skitbra, eller så stannar han kvar på danmarksfärjan och blir bofast där...

    SvaraRadera
  4. Vansinnigt roligt. Gillar när han sparkar ut den lilla klädhögen från garderoben ut till den stora klädhögen i hallen (2:05).

    SvaraRadera
  5. Hahaha... stackars pöjk!

    SvaraRadera
  6. Cykelhumor! Belgien- cykelsportens armhåla...
    Med tanke på klädhögen, hoppas jag han fick med sig allt ;-)

    SvaraRadera
  7. Spännande och se nästa del med resultatet ifrån resan :)

    SvaraRadera
  8. Min lilla Mattis, är man en hemsk mamma som skrattar så tårarna rinner :)

    SvaraRadera
  9. Underbart! Kul att se Sveriges genom tiderna största spurttalang vara motiverad igen. Du verkar göra ett bra jobb där Fredrik; )

    SvaraRadera